Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Forbes 500 Miliardari 2013: Locul 3 – Ion Țiriac

Ion Țiriac a fost unul dintre oamenii de afaceri care a mizat în mod deosebit pe domeniile care aveau legătură directă cu consumul. Aceasta înseamnă că afacerile sale au cunoscut atât mărirea anilor de efervescență economică, dar mai ales căderea dramatică de după 2008. Divizia auto, imobiliarele sau serviciile financiare au fost puternic afectate de criza din ultimii cinci ani.
Ion Tiriac

Ion Țiriac 73 de ani București 850 de milioane euro Auto, imobiliare, banking, asigurări   Holdingul omului de afaceri nu a consemnat insolvențe sau falimente. Ba, mai mult, ultima perioadă a marcat o revenire a ofensivei investițiilor, prin deschiderea Clubului Stejarii și intrarea în domeniul comerțului cu produse petroliere, prin intermediul companiei Oil Energy Trading.

Holdingul lui Ion Țiriac include în prezent participații importante în cadrul unora dintre cele mai valoroase afaceri din România: Unicredit Țiriac Bank, Allianz-Țiriac sau Metro Cash & Carry România. Divizia auto a fost, probabil, cea mai afectată între toate componentele holdingului Țiriac, în condițiile în care vânzările de mașini s-au prăbușit, iar volumele s-au redus la nivelul la care erau în urmă cu un deceniu.Dintre afacerile din auto, Premium Auto (importator Jaguar și Land Rover) și Hyundai Auto au avut rezultate bune și au fost în creștere în 2012 față de anul precedent.

VEZI AICI PROFILUL LUI ION ȚIRIAC

Imobiliarele dețin o pondere importantă în averea omului de afaceri, cele mai importante proiecte realizate fiind Residenz și Stejarii. Cel din urmă proiect a atras recent o investiție pe măsura ambiţiilor fostului sportiv – Country Clubul Stejarii. Imaginat de faimosul birou de arhitectură londonez Collado Collins, după un concept inspirat de Central Park din New York, clubul se întinde pe 22.000 de metri pătraţi.

Ion Ţiriac a fost primul român care a apărut în 2007 în clasamentul miliardarilor din întreaga lume alcătuit de ediția americană a revistei Forbes, ocupând locul 840 dintr-un total de 946 de persoane. Averea sa era atunci estimată la 1,1 miliarde de dolari.

VEZI CARE A FOST AVEREA LUI ION ȚIRIAC ÎNTRE ANII 2012 – 2015:

AVEREA LUI ION ȚIRIAC ÎN 2012

AVEREA LUI ION ȚIRIAC ÎN 2014

AVEREA LUI ION ȚIRIAC ÎN 2015

VEZI AICI MAI MULTE ȘTIRI DESPRE ION ȚIRIAC

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii