FacebookTwitterLinkedIn

CEO-ul companiei Amazon ocupă această poziție pentru al treilea an consecutiv, informează Reuters. Averea lui Donald Trump a scăzut în timpul pandemiei care a afectat economic hotelurile, stațiunile și clădirile sale de birouri. Afacerea sa, organizația Trump, deține proprietăți în toate cele trei categorii.

Averile cumulate din Topul Forbes 400 au atins un nivel record de 3,2 trilioane dolari, deoarece cei mai bogați americani au reușit să se descurce chiar și în timpul crizei provocate de pandemia de coronavirus. Pandemia a cauzat pierderea locurilor de muncă pentru 1,8 milioane de americani.

Eric Yuan, director executiv al Zoom Video Communications, aplicație extrem de folosită în timpul pandemiei de către toți cei care au lucrat de acasă, a fost unul dintre cei 18 nou veniți pe listă, cu o avere netă de 11 miliarde dolari.

Președintele american Donald Trump a ajuns pe locul 352 în clasament, de la 275 în 2019, deoarece averea sa netă a scăzut la 2,5 miliarde de dolari de la 3,1 miliarde de dolari.