Cautare
, Forbes Staff

Agricultură |
|

Fondurile pentru investițiile din sectorul agricol vegetal au fost epuizate

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că fondurile disponibile pentru sectorul vegetal și pentru zona montană au fost epuizate în primele 5 zile din etapa a doua de depunere a sesiunii anuale 2017.
Agricultura

„Numărul mare de cereri de finanțare pentru sectorul vegetal arată nevoia reală de investiții în tehnologizarea agriculturii în toate zonele țării. Este evident că fondurile disponibile sunt insuficiente pentru a acoperi tot necesarul de tehnică agricolă din țara noastră, dar cu toate acestea reprezintă un ajutor considerabil pentru dezvoltarea și modernizarea agriculturii românești.” a precizat directorul general al AFIR, Adrian-Ionuț Chesnoiu.

Pentru sectorul vegetal, AFIR a primit online în sesiunea din acest an 1.163 de solicitări de finanțare, în valoare totală nerambursabilă de 456,8 milioane de euro. Alocarea financiară, disponibilă pentru sesiunea anuală de depunere a cererilor de finanțare a investițiilor la nivel național în sectorul vegetal a fost de 79 de milioane de euro.

Iar pentru solicitanții de fonduri pentru investiții în exploatații agricole din zona montană s-au depus online 78 de cereri de finanțare în valoare totală de 47,5 milioane de euro, în condițiile în care pentru zona montană au fost alocate doar 14 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii