FacebookTwitterLinkedIn

„Numărul mare de cereri de finanțare pentru sectorul vegetal arată nevoia reală de investiții în tehnologizarea agriculturii în toate zonele țării. Este evident că fondurile disponibile sunt insuficiente pentru a acoperi tot necesarul de tehnică agricolă din țara noastră, dar cu toate acestea reprezintă un ajutor considerabil pentru dezvoltarea și modernizarea agriculturii românești.” a precizat directorul general al AFIR, Adrian-Ionuț Chesnoiu.

Pentru sectorul vegetal, AFIR a primit online în sesiunea din acest an 1.163 de solicitări de finanțare, în valoare totală nerambursabilă de 456,8 milioane de euro. Alocarea financiară, disponibilă pentru sesiunea anuală de depunere a cererilor de finanțare a investițiilor la nivel național în sectorul vegetal a fost de 79 de milioane de euro.

Iar pentru solicitanții de fonduri pentru investiții în exploatații agricole din zona montană s-au depus online 78 de cereri de finanțare în valoare totală de 47,5 milioane de euro, în condițiile în care pentru zona montană au fost alocate doar 14 milioane de euro.