FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul, care este pe punctul de a demara lucrarile de constructie, cuprinde 32 de turbine eoliene Nordex N90/2500 2.5MW avand o capacitate totala instalata de 80MW. Este situat in Sud-Estul Romaniei, intre localitatile Chirnogeni si Independenţa, judetul Constanţa. Se preconizeaza ca parcul eolian sa inceapa operatiunile comerciale in prima parte a anului 2014. Finantarea provine de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Erste Group Bank, ING Bank si UniCredit Bank Austria.

Echipa Salans a fost coordonata de Christopher Berlew, Partener, si i-a inclus pe Bogdan Bunrau, managing counsel si Raluca Voinescu, associate. “Aceasta tranzactie intareste practica de energie deja foarte puternica a biroului Salans din Bucuresti si trimite totodata un semnal pozitiv in legatura cu viitoarele investitii din sectorul energiei regenerabile”, a spus Berlew.

Fondul European 2020 pentru Energie, Schimbări Climatice şi Infrastructură (“Fondul Marguerite”) a fost înfiinţat şi susţinut de şase instituţii financiare publice importante din Europa (Caisse des Dépôts et consignations, Cassa Depositi e Prestiti, European Investment Bank, Instituto de Crédito Oficial, KfW, PKO Bank Polski) să facă investiţii importante de capital în infrastructură. Fondul este asistat de Marguerite Adviser S.A., o firmă independentă de consultanţă.

EnerCap Capital Partners (“EnerCap”) este specializat în investiţii private în proiecte de energie regenerabilă în Europa Centrală, de Est şi Sud-Est. EnerCap a fost înfiinţat în 2007 prin închiderea EnerCap Power Fund I, un fond de creştere/câştig de capital de 98 milioane euro, pentru o perioadă de 10 ani, în energie din surse regenerabile, care acum este total angajat.

EnerCap are birouri la Praga şi Varşovia şi administrează un portofoliu vast de investiţii care cuprinde peste 350 MW în eoliene şi solare în întreaga regiune.  EnerCap a construit o echipă selectă de specialişti în investiţii, finanţare de proiect, în fuziuni şi achiziţii (M&A) şi energie care oferă soluţii la cheie pentru managementul investiţiilor pe toată durata ciclului de investiţii energetice.