Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Fondurile de pensii private au ajuns la dețineri de peste 820 de milioane de euro în T1

Fondurile de pensii private au ajuns, la sfârșitul primelor trei luni din 2015, la dețineri importante, de peste 820 de milioane de euro, în 35 de companii românești listate la Bursa de Valori București (BVB), inclusiv companii strategice, de interes național, devenind, astfel, cel mai mare investitor instituțional local de pe piața de capital, scrie Agerpres.
bani_euro.jpg

Fondurile de pensii private au ajuns la finele anului trecut la dețineri totale în valoare de 753 de milioane de euro în 35 de companii românești listate la BVB, sumă care, la sfârșitul primului trimestru din 2015, a trecut de 820 de milioane de euro, conform calculelor APAPR, fiind de patru ori mai mare decât la finele anului 2012.

Fondurile de pensii private investesc aproximativ 20% din activele de aproape cinci miliarde de euro în acțiuni listate, marea majoritate a acestora (circa 85%) fiind acțiuni românești de la BVB și restul de 15% acțiuni străine, pe diferite piețe ale Uniunii Europene.

De la lansare și până la finele primului trimestru din 2015, fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au obținut un randament mediu anualizat de 11%, iar cele facultative (Pilonul III) de 8,1%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii