FacebookTwitterLinkedIn

Mai mult, acestea au anunțat majorarea fondurilor care pot fi contractate de spitalele COVID-19 și de centrele sociale pentru a face față mai bine crizei sanitare de la 400 de milioane de euro la 700 milioane euro, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, remis la redacție.

Implementarea Programului de digitalizare dedicat IMM-urilor a fost adoptată în contextul în care studiile Băncii Europene de Investiții, companiile extrem de digitalizate au făcut față mult mai ușor crizei cauzate de pandemia COVID-19. Bugetul alocat pentru acest segment este de 150 milioane euro, din care 127,5 milioane euro fonduri europene. Activitățile finanțate vor viza dezvoltarea de produse inovative în domeniul TIC, precum și digitalizarea IMM-urilor din alte industrii.

Conform datelor Ministerului Fondurilor Europene, până în prezent au fost depuse 115 cereri de finanțare în valoare de aproximativ 473 milioane euro, bugetul apelului fiind depășit cu peste 120 milioane euro, astfel:

  • 93 de proiecte de tip A, în valoare de 419,8 milioane euro, prin care sunt dotate cu echipamente medicale/ echipamente de protecție 105 de unități sanitare publice;
  • 22 proiecte de tip C, în valoare de 33,2 milioane euro, prin care sunt dotate cu echipamente de protecție direcțiile generale de asistență socială.