FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul “Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca și Tei” primește finanțare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Contractul de finanțare a fost semnat astăzi de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, împreună cu primarul general Sorin Oprescu și directorul ADR București-Ilfov, Dan Nicula.

GALERIE FOTO: Bucureștiul din Sky Tower, cea mai înaltă clădire din Capitală, situată în apropierea Lacului Floreasca

Proiectul vizează valorificarea patrimoniului natural și antropic reprezentat de lacurile Floreasca și Tei, cu zonele verzi adiacente, prin activități turistice în conformitate cu principiile dezvoltării durabile, pe o suprafață de circa 11 ha. În cadrul proiectului vor fi realizate spații destinate activităților culturale, sportive și de agrement.

Astfel, vor fi construite o sală polifuncțională de 260 de metri pătraţi cu o capacitate de 360 locuri, 2 amfiteatre cu câte 240 locuri, 6 debarcadere tip port turistic și 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni mici de agrement, 5 platforme și 3 pavilioane pentru activități culturale și agrement, 3 piscine destinate agrementului. Totodată, vor fi amenajate piste ciclopietonale, spații de joacă pentru copii pe 832 demetri pătraţi, 5 posturi de salvamar.

Durata de implementare a proiectului este de 28 luni, iar valoarea totală este estimată la 88,35 milioane lei, din care alocarea financiară nerambursabilă este în valoare de 23,51 milioane lei.