Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Fonduri de la CNI pentru autoritățile afectate de inundații

Compania Națională de Investiții (CNI), din subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), va fi finanța lucrări pentru remedierea pagubelor produse de inundații, alunecări de teren și viituri.
inundatie

Compania Națională de Investiții (CNI), din subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), va fi finanța lucrări pentru remedierea pagubelor produse de inundații, alunecări de teren și viituri, informează Agerpres.

Pentru a beneficia de acest ajutor, autoritățile trebuie să depună solicitări pe site-ul instituției,  www.cni.ro, secţiunea Proiecte / Documente Utile, după modelul prezentat, însoţite de: solicitarea beneficiarului pentru realizarea investiţiei în cadrul subprogramului care să sublinieze necesitatea şi oportunitatea investiţiei, fotografii ale amplasamentului; persoană de contact (nume, prenume, funcţie, nr. tel); extrasul de carte funciară actualizat; procesul verbal privind constatarea şi evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, cf. “Ordin nr.1422/2011 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă.

CNI s-a implicat în trecut și în cazul alunecărilor de teren de la Azuga, de la începutul lunii aprilie. La doar 2 luni de la vizita reprezentanților CNI după alunecarea de teren care dus la evacuarea a 125 de persoane, au fost contractate lucrările de regularizare a albiei râului.

Un comunicat al MLPDA transmis vineri arată că, având în vedere că mai multe zone din țară au fost afectate de inundații, subprogramul lansat de CNI poate finanța “în scopul prevenirii şi atenuării efectelor riscurilor naturale cauzate de inundaţii, alunecări de teren, prăbuşiri de teren, lucrări privind expertizarea tehnică, proiectarea şi execuţia lucrări de reconstrucţie a imobilelor afectate de inundaţii, proiectare şi execuţia lucrărilor care constau în consolidarea sau repararea elementelor structurale şi, după caz, a elementelor nestructurale”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii