FacebookTwitterLinkedIn

Acestea pot acoperi zona de cercetare tehnologica, inovatie in tehnologie si aspecte legate de sfera de business online. Bugetul alocat acestui program este de 80 mld de Euro.

Cu un buget de aproximativ 80 mld Euro, noul program al UE dedicat cercetarii si inovatiei in zona digitala este parte a initiativei de a genera crestere, dezvoltare si noi locuri de munca in Europa. Se va concentra in special pe inovatie, bazandu-se pe instrumente financiare specifice.

Intre prioritatile Agendei Digitale Europene se numara sprijinul acordat pentru crearea unui mediu stabil pentru antreprenorii web din Europa, facilitand astfel cresterea numarului de start-up-uri web, precum si sustinand cresterea acestora. In acest context Comisia Europeana invita reprezentantii industriilor locale sa impartaseasca ideile legate de orice actiune din zona inovatiei in IT&C ca baza a antreprenoriatului online/afacerilor online.

Ideile pot consta in: lansarea de proiecte pilot pentru testarea de noi idei, burse pentru sprijinirea antreprenorilor in demararea start-up-urilor, proiecte pilot pentru testarea capacitatii unui startup web de a deveni global, sustinerea de platforme online de networking, lansarea de programe de mentorat, sustinerea de evenimente pentru crearea de awareness, sustinerea acceleratoarelor din Europa, sustinerea platformelor de crowd-funding pentru a-si gasi clientii startup-uri care sa acceseze finantare pre-seed etc.

Puteti trimiteti o descriere succinta a ideii, o estimare a bugetului care ar trebui alocat ideii respective pentru a avea un impact in Europa si de ce credeti ca este importanta pentru start-up-urile Europene. De asemenea, nu uitati sa includeti cine sunteti si ce companie reprezentati in momentul trimiterii ideii. Puteti trimite ideile direct catre Comisia Europeana  (CNECT-WEBENTREPRENEURS@EC.EUROPA.EU) sau la contact@iab-romania.ro pentru a fi centralizate la nivel local – pana pe data de 5.12.2012.