Cautare




, Contributor

Macroeconomie |
|

Fondul Proprietatea vrea să vândă din acțiunile Petrom

Fondul Proprietatea analizează opțiuni strategice pentru o potențială reducere a participațiilor deținute în OMV Petrom S.A.
bursa

Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala București, în calitate de administrator unic al Fondul Proprietatea (FP) informează că, FP va continua să analizeze opțiuni strategice pentru o potențială reducere a participațiilor deținute în OMV Petrom S.A. sub pragul de 15% din capitalul social subscris societății inclusiv prin intermediul unei oferte publice privind atât acțiuni, cât și Certificate de Depozit având drept suport acțiuni (Global Depositary Receipt – GDR), urmând ca GDR-urile să fie listate pe London Stock Exchange.

Analiza rămâne în continuare deschisă, fiind subiect al altor numeroase elemente și condiții de piață, iar o decizie fermă de a merge mai departe cu o tranzacție nu a fost încă luată. Astfel cum a fost raportat anterior (5 martie 2014), anunțuri subsecvente se vor face când o decizie fermă va fi luată în acest sens.

Fondul deține în prezent 19% din capitalul social subscris al Societății (reprezentând 32,86% din VAN-ul Fondului la 31 iulie 2015) și tinde să crească lichiditatea tranzacțiilor cu acțiuni ale Societății, rămânând dedicat dezvoltării cu succes a acesteia în calitate de acționar pe termen lung.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii