Cautare
, Contributor

Burse |
|

Fondul Proprietatea s-a listat la bursa de la Londra

Fondul Proprietatea, un fond închis din România administrat de Franklin Templeton Investments, s-a listat la bursa de la Londra pe segmentul Specialist Fund Market al London Stock Exchange („LSE”).
Greg-Konieczny_FP

Certificatele au fost admise la tranzacţionare cu simbolul “FP” şi sunt disponibile la un preţ stabilit în dolari.

Fondul a fost creat inițial în 2005 pentru despăgubirea cetățenilor români ale căror proprietăți au fost confiscate în timpul regimului comunist. În urma unei licitații internaționale, Franklin Templeton Investment Management Limited a fost numit în luna septembrie 2010 administrator unic şi societate de administrare a investiţiilor Fondului Proprietatea.

„Fondul investește în prezent în cele mai mari și mai profitabile companii listate din România, precum OMV Petrom (cel mai mare producător de petrol din România), Romgaz (cel mai mare producător de gaze naturale din țară), precum și în active nelistate deținute de stat în infrastructură, precum Aeroporturi București și Portul Constanța. De asemenea, Fondul oferă expunere pe Hidroelectrica, una dintre cele mai mari companii europene de hidrogenerare, dar și pe monopoluri de bunuri naturale precum Salrom, compania de minerit a sării din România”, potrivit reprezentanților Fondului.

„ Evaluările companiilor din România sunt scăzute comparativ cu cele din state vecine, iar noi credem că acesta este momentul oportun pentru investitori să acceseze România, deoarece se tranzacționează la cea mai mică valoare P/E și oferă cel mai ridicat randament al dividendelor în comparație cu alte state din Europa Centrală și de Est. Corelațiile scăzute dintre piețele dezvoltate și România, care este o Piață de Frontieră, indică beneficii de diversificare atât pentru investitorii pe termen scurt, cât și pentru cei pe termen lung”, a declarat Greg Konieczny, CEO și Manager de Fond al Fondului Proprietatea.

„Obiectivul nostru ca Manager de Fond continuă să fie maximizarea randamentelor pentru acționarii Fondului, creșterea VUAN-ului pe acțiune și scăderea discountului la care se tranzacționează în prezent acțiunile Fondului. Pe lângă programe periodice de răscumpărări de acțiuni, distribuiri de numerar și un program de relații cu investitorii proactiv, vedem listarea de astăzi ca pe o parte integrantă a mecanismului nostru de reducere a discountului”, mai adaugăGreg Konieczny.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii