Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Fondul de Pensii şi Investiţii al Japoniei, cel mai mare din lume, a raportat pierderi record în urma crizei generate de pandemie

Cel mai mare fond de pensii din lume a pierdut 164,7 miliarde de dolari (17,7 trilioane de yeni), în scădere cu 11%, în trimestrul I.
080 core pensii_pilon II 1

Fondul de Pensii şi Investiţii al Japoniei a raportat pierderi record în primele trei luni ale anului, în urma crizei generate de pandemie, scrie Bloomberg.

Declinul a redus activele totale ale fondului la aproximativ 1,4 trilioane de dolari. Rezultatele vin la câteva luni după ce fondul a decis să înlăture echipa de conducere şi a anunţat că îşi va revizui schemele de alocare a activelor în ideea de a se concentra mai mult pe obligaţiunile străine.

Ultimele pierderi au şters aproape în totalitate câştigurile pentru ultimul an fiscal, încheiat pe 31 martie, şi ar putea trage un semnal de alarmă pentru spaţiul politic nipon având în vedere că ţara are cea mai îmbătrânită populaţie din lume.

În luna aprilie, Fondul a majorat cota de active alocată obligaţiunilor străine cu 10 puncte procentuale până la 25%. Între timp, cotele alocate acţiunilor şi obligaţiunilor japoneze au rămas nemodificate la 25%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii