FacebookTwitterLinkedIn

Anul acesta, Omnicredit poate acorda credite în valoare de 5 milioane de euro credite, pentru 400 de antreprenori.

Statisticile arată că 94% dintre companiile românești sunt microîntreprinderi, iar, dintre acestea, 70% nu sunt eligibile pentru accesarea unui credit bancar clasic. Cu toate acestea, conform studiului Cartea alba a IMM-urilor, obținerea unui credit bancar este pe primul loc în preferințele micilor antreprenori când vine vorba despre accesarea de fonduri.

În anii anteriori, 72% dintre IMM-urile din Romania s-au autofinanţat, doar 23% dintre ele au obţinut credite bancare, iar 21% dintre IMM-uri au recurs la credit furnizor. Pentru 8% sursa de finanţare a fost leasingul, 3% din întreprinderi au utilizat creditul (avansuri) clienți, iar 2,5% facilitățile de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Întâmpinăm nevoia de finanțare a mediului privat, în special a micilor întreprinderi. Preocuparea noastră este să oferim produse foarte ușor accesibile și suficient de diversificate încât să acoperim o gamă largă de activități. Antreprenorul trebuie să își folosească timpul și energia pentru a își dezvolta afacerea fără grija finanțării și în felul acesta putem crește împreună,” a declarat Elisa Rusu, CEO Omnicredit, la lansarea platformei.

Conform aceluiași studiu, Cartea albă a IMM-urilor, în anul 2017, principalele criterii ale antreprenorului în alegerea unui anumit finanțator au fost: rapiditatea serviciilor (43% din companii), flexibilitatea opțiunilor de finanțare (34%); diversitatea produselor (24%) și servicii financiare disponibile online (12%).

Inovația constă în faptul că platforma Omnicredit acoperă toate aceste criterii, timpul scurs până la primirea banilor fiind scurt, operațiunile derulându-se online, iar pachetul de servicii fiind diversificat, cu 8 tipuri de produse disponibile on-line. Înregistrarea  pe platformă se face în 30 de secunde, decizia de creditare este luată într-o oră  de la încărcarea documentelor, iar banii ajung, în contul clientului, în maximum 8 ore de la aprobare. Nu este nevoie de prezența fizică în niciuna dintre etapele de creditare, absolut toate deciziile și procedurile desfășurându-se online.

Acționarul majoritar al companiei este fondul de investiții Reconstruction Capital II Limited (RC2), prezent în România din 2005 și cotat pe bursa de valori de la Londra.

Compania este condusă de Elisa Rusu, care are peste 20 de ani de carieră în zona financiară.

“Ne-am propus ca, în 2019, să lansăm încă patru noi produse pentru clienții noștri, față de cele 8 pe care le lansăm astăzi. 2020 este anul tehnologiei pentru Omnicredit și avem în plan să integram conceptele de machine learning și deep learning în gestionarea riscului de credit, pentru ca în 2021, în al treilea an de funcționare, să ne gândim și la extindere pe piața europeană. Vrem, de asemenea, tot atunci, să lansăm și prima „Academie de Educație Financiară” pentru micii antreprenori, o platformă online care îi va ajuta să înțelegă mai bine zona financiară și de credit, în așa fel încat să aibă acces facil și în cunoștință la instrumentele de finanțare ”, explică Elisa Rusu.

În acest moment, Omnicredit are o echipă de 12 persoane, specializate în analiza și operațiuni factoring/micro-creditare, IT și marketing online.