FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, RC2, dorește să își mărească participația directă sau indirectă în Policolor de la 40%, la 55,36% prin achiziția de acțiuni în fonduri de investiții cu activitate concentrată în România a căror principal activ este în cadrul producătorului român de lacuri și vopsele, respectiv au împreună 60% din companie.

RC2 dorește să achiziționeze 22% din acțiunile fondului Reconstruction Capital (RC) și 10% din acțiunile Fondului Român de Investiții (RIF), valoarea tranzacției fiind estimată la 3,3 milioane de euro.

În aceste condiții, Policolor a fost evaluată în această tranzacție la o valoare totală de aproape 21,5 milioane de euro.

„Prin acestă cumpărare de acțiuni, RC2 dorește să devină acționar principal în Policolor, astfel încât să fie decident în implementarea strategiilor de dezvoltare ale companiei și, într-un eventual proces de exit, ținând cont de investițiile făcute de  RC2 în companie de până acum”, au anunțat reprezentanții companiei.

Comunicarea către acționari supune aprobării acestora și noua direcție de investiții a RC2: doar în active românești, cu orientare spre zona de real estate din România.

Credem, în continuare, că piața locală mai are multe de arătat prin performanță și creștere la nivel regional și european. Credem în investițiile în această piață, de aici și dorința de a convinge acționarii să investim numai în România”, a declarat Ion Florescu, acționar majoritar al fondului de investiții RC2.

Odată aprobate propunerile, RC2 va continua să acționeze în sectorul de lacuri și vopsele, prin participația majoritară în acționariatul Policolor, în sectorul hotelier prin participația majoritară în Hotelul Zenith din stațiunea Mamaia, în sectorul de servicii financiare prin investiție în IFN Telecredit, și își va dezvolta investițiile și în zona de real estate.