FacebookTwitterLinkedIn

Despăgubirile achitate de FGA au crescut ca valoare, în 2017, cu peste 50 de milioane de lei, față de anul trecut. Astfel, dacă, anul trecut, s-au achitat creanțe în sumă de 143,9 milioane de lei, anul acesta, FGA a plătit creanțe în valoare de 214,2 milioane lei, reprezentând un avans de 49%.

„Trebuie menționat și faptul că, în 2016, creanțele achitate vizau doar societatea Astra Asigurări, în timp ce, în 2017, au fost plătite creanțe pentru Carpatica Asig, Astra Asigurări și Forte Asigurări”, au subliniat reprezentanții FGA.

Până la data de 29 noiembrie 2017, FGA a avizat 67.100 de cereri de plată, pentru petenții celor trei societăți de asigurare în faliment: Astra Asigurări, Forte Asigurări și Carpatica Asig. Pentru aceste cereri de plată, valoarea aprobată la plată se ridică la 368,9 milioane de lei.

În total, FGA a recepționat pentru cei trei asigurători falimentari, 95.434 de cereri de plată. Dintre acestea, 63.220 au fost depuse de către potențialii creditori ai Astra Asigurări, 30.909 de către petenții Carpatica Asig și 1.305 de către petenții Forte Asigurări.

Analizarea majorității cererilor de plată depuse de către potențialii creditori Astra Asigurări a permis, în ultimele luni, accelerarea procesului de analiză a cererilor de plată depuse de către petenții societății Carpatica Asig. Există, astfel, premisele ca, în 2018, să fie finalizată analiza cererilor de plată, pentru această societate”, au adăugat reprezentanții Fondului de Asigurări.

Până la 1 decembrie 2017, FGA a efectuat plăți în valoare de 149,3 milioane de lei în contul creditorilor de asigurare ai Astra Asigurări, 59,1 milioane lei pentru petenții Carpatica Asig și 5,8 milioane de lei pentru creditorii Forte Asigurări.

FGA este membru cu drepturi depline în cadrul Forumului Internațional al Schemelor de Garantare, constituit din reprezentanți ai schemelor de garantare, din domeniul asigurărilor. Începând cu luna decembrie 2017, FGA a fost ales ca membru al Comitetului Executiv al Forumului Internațional, alegere făcută prin vot, în cadrul întrunirii internaționale a membrilor cu drepturi depline.