Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Fondatorul Uber, Travis Kalanick a demisionat din funcția de CEO

CEO-ul și cofondatorul Uber, Travis Kalanick a demisionat din funcția de CEO al companiei, în urma presiunii intense a acționarilor.
shutterstock_325821455

Cinci dintre investitorii majori ai Uber au cerut demiterea directorului executiv, printre aceștia se numără și unul dintre cei mai mari acționari ai companiei, firma de capital de risc Benchmark, care-l au pe unul dintre partenerii săi, Bill Gurley, în consiliul de conducere al Uber. Investitorii au făcut o cerere prin care-i sugereau domnului Kalanick, să renunțe la funcția sa. Scrisoarea a fost trimisă directorului executiv în timp ce se afla în Chicago, potrivit The New York Times.

,,Iubesc Uber mai mult decât orice în lume și în acest moment dificil în viața mea am acceptat cererea investitorilor de a mă retrage, astfel, Uber să poată continua dezvoltarea fără a fi adus într-un nou scandal”, a declarat Kalanick, potrivit The New York Times.

Controversele care au ,,zguduit” conducerea Uber și au dus la demiterea a 20 de persoane sunt legate de discriminarea sexuală din interiorul companiei.

Rețeaua de transport Uber a fost creată în 2009, de Travis Kalanick și Garret Camp, cu o investiție de numai 200.000 dolari. În prezent valorează peste 50 de milioane dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii