FacebookTwitterLinkedIn

La începutul săptămânii, acțiunile Alphabet, compania-mamă a Google, au atins un record de 810,35 de dolari și a devenit cea mai valoroasă din lume. Fondatorii acesteia, Sergey Brin și Larry Page au obținut câte 1,2 miliarde de dolari. Astfel, cei doi au în prezent averi de 38,9 miliarde de dolari, respectiv 39,7 miliarde de dolari în timp ce președintele Alphabet, Eric Schmidt, a obținut 264 milioane de dolari.

TOPUL CELOR MAI BOGAȚI OAMENI DIN TEHNOLOGIE ÎN 2015

În prezent, sunt cinci firme care estimează că acțiunile gigantului vor ajunge la 1.000 de dolari fiecare, în timp ce 43 de analiști preconizează că vor ajunge la 918,39 dolari, cu peste 15% față de nivelul actual.

VEZI PE CE LOC SE SITUEAZĂ GOOGLE ÎN TOPUL FORBES AL CELOR MAI COOL BRANDURI

Veniturile Google din ultimii ani au reprezentat un element cheie în surclasarea Apple, care a fost, timp de șase ani, cea mai valoroasă companie din lume. În prezent, valoarea de piață a companiei Apple a scăzut drastic la 528 miliarde de dolari, de la 700 miliarde de dolari.

VEZI CINE ESTE SUNDAR PICHAI, NOUL CEO GOOGLE

„Căutarea Google pe dispozitive mobile și Youtube sunt principalele motoare ale performanțelor înregistrate de companie”, a declarat Heather Bellini, analist în cadrul Goldman Sacks.