Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Focus Sat nu mai transmite televiziunile Antena Group

focus_sat.jpg
Potrivit unui anunț postat pe pagina de facebook a Focus Sat România, furnizorul de DTH nu mai transmite televiziunile Antena Group începând cu data de 6 februarie 2014, drept compensație în pachetul Familia fiind incluse fără costuri suplimentare Discovery Science, Discovery World, National Geographic Wild, History Channel și Bollywood TV, informează Media Expres.

Potrivit unui comunicat al Focus Sat, suspendarea transmisiei celor cinci canale aparținând Antena Group (Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle, GSP TV și Antena 3) este temporară, motivul fiind pretențiile financiare pe abonat crescute de patru ori de către Antena Group.

„Majorarea de tarif ar genera un impact negativ asupra abonamentelor și UPC nu a dorit să accepte creșterea de preț în numele clienților", a declarat Cătălin Ițu, Country Director Focus Sat România.

Potrivit unora dintre utilizatorilor Focus Sat, prin scoaterea Antenelor compania și-a încălcat contractele cu abonații. De asemenea, până la data de 5 februarie Focus Sat nu notificase autoritatea de reglementare în audiovizual cu privire la modificarea grilei de programe.

Scoaterea Antenelor de pe rețeaua DTH a Focus Sat vine în contextul în care CNA a publicat noua listă de televiziuni must-carry pentru anul 2014, dar regula nu se aplică, în continuare, rețelelor de tip DTH, deși o recomandare a Consiliului Concurenței din decembrie 2013 cerea practic autorităților să aplice principiul neutralității tehnologice și să aplice must-carry tututror formelor de distribuție TV: cablu, DTH, IPTV și digital terestru.

Este de așteptat ca grilele de programe alte distribuitorilor de televiziune să sufere schimbări semnificative în următoarele luni, din cauza negocierilor dintre televiziuni și operatori dar și din cauza termenului pe care cabliștii îl au de a implementa noua listă must-carry, de 30 de zile de la publicarea listei, adică până la 7 martie 2014.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii