Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Focus Sat este amenințat cu încetarea retransmisiei televiziunilor Pro TV SA

focus_sat.jpg
Pro TV a anunțat pe 9 septembrie printr-un mesaj postat pe site-ul stirileprotv.ro că distribuitorul de televiziune prin satelit Focus Sat nu a agreat condițiile de reînnoire cerute de Pro TV S.A. pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul companiei, fapt pentru care acestea nu mai sunt distribuite pe această platformă, informează Media Expres.

UPDATE: Luni, 9 septembrie, în jurul orei 13:00, platforma încă retransmite televiziunile, potrivit declațiilor abonaților postate pe rețelele de socializare.

Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, Acasă Gold, Sport.ro, Pro TV International nu mai sunt disponibile pe Focus Sat începând cu 9 septembrie 2013.

Ca și în cazul scoaterii televiziunilor Discovery din rețelele RCS & RDS, Pro TV publică lista localităților mari (în număr de 76) în care televiziunile din grup sunt distribuite de alte rețele (250 de companii de cablu) și îndeamnă populația să folosească sisteme alternative de recepție, inclusiv prin antenă terestră analogică sau digitală acolo unde semnalul Pro TV este disponibil.

ProTV și Sport.ro se recepționază în mod terestru digital în București și împrejurimi pe canalul UHF 30, emisia este de tip HD dar funcționează și pe televizoare SD.

Recepția digitală terestră necesită o antenă de recepție terestră și un receptor digital (set top box) compatibil DVB-T MPEG4 în cazul în care televizorul nu este deja dotat cu tuner de recepție terestră digitală compatibil MPEG4, se mai arată pe site-ul PRO TV.

Potrivit ultimului raport financiar al UPC, compania care deține Focus Sat, platforma DTH are aproximativ 309.600 de abonați.

Din mesajul citat se înțelege că disputa afectează doar televiziunile din grupul Pro TV, nu și televiziunea Viacom MTV România, pentru care PRO TV asigură producția feed-ului local și distribuția. De asemenea, rețelele prin cablu UPC continuă să retransmită televiziunile din grupul Pro TV, precizează Media Expres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii