Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

FMI: Zona euro ar putea avea nevoie de mai mult sprijin monetar

Un raport al Fondului Monetar Internaţional concluzionează faptul că Banca Centrală Europeană și Executivele din zona euro ar putea avea nevoie de mai mult sprijin monetar și fiscal decât s-a estimat inițial.
shutterstock_1293520138

„Există riscul deteriorării situaţiei la începutul anului viitor, ţinând cont de al doilea val al al pandemiei, vor fi probabil necesare politici fiscale naţionale pentru a furniza sprijin extins mai mult timp decât s-a estimat initial”, se arată în raportul instituţiei financiare internaţionale, transmite Reuters.

Şefii de stat şi de guvern din statele UE au convenit, în iulie, asupra emiterii de datorie comună pentru constituirea unui fond de redresare post-pandemie în valoare de 750 de miliarde de euro, din care 390 de miliarde de euro vor fi accesate de către statele membre ca subvenţii şi 360 de miliarde ca împrumuturi.

FMI apreciază că impactul acestui fond va depinde de nivelul, calitatea şi eficienţa cheltuielilor naţionale, de reformele structurale menite să transforme economiile şi de majorarea investiţiilor în proiecte verzi şi digitale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii