Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Macroeconomie |
|

FMI: Progresul vaccinului ar putea adăuga 9 trilioane de dolari economiei globale până în 2025

Fondul Monetar Internațional afirmă că progresul vaccinului ar putea adăuga 9 trilioane de dolari economiei globale până în 2025 și ar putea determina o recuperare mai rapidă de la COVID-19.
IMF

“Progresele mai rapide în ceea ce privește soluțiile medicale ar putea accelera recuperarea; ar putea adăuga aproape 9 trilioane de dolari la venitul global până în 2025”, a declarat joi directorul general al FMI, Kristina Georgieva. Ea a adăugat că acest lucru ar putea contribui și la reducerea decalajului dintre țările mai sărace și cele mai bogate.

În ultimul său raport, organizația susținea că PIB-ul mondial se va contracta cu 4,4% în 2020, iar economia globală este departe de a înregistra o revenire completă.

Kristina Georgieva se așteaptă ca datoria publică globală să crească la un nivel record de 100% din PIB în 2021, în principal pentru că țările trebuie să mărească cheltuielile pentru combaterea virusului, dar și pentru a asigura o redresare.

Datoria globală din toate sectoarele a crescut la peste 255 de miliarde de dolari în 2019, iar acum cu cel puțin 87 de miliarde de dolari mai mare decât era la începutul crizei financiare, potrivit Institutului pentru Finanțe Internaționale.

Datoria în economiile emergente și în curs de dezvoltare a crescut la 55 trilioane de dolari anul trecut, potrivit Băncii Mondiale. Georgieva a spus că măsuri suplimentare, cum ar fi o mai mare privatizare, ar putea contribui la reducerea acestei cifre.

Totodată, FMI a subliniat necesitatea unui acces egal la vaccinurile COVID-19 ca mijloc de protejare a economiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii