FacebookTwitterLinkedIn

“Pe măsura dezvoltării în România, ne-am extins atât capacitatea de stocare, cât si capacităţile flotei de transport.” a declarat Cătălin Olteanu-Heel, General Manager FM România.

În 2003, FM Logistic a decis să deschidă o filială în România – FM România – la început în Timişoara, şi astfel a început istoria FM Logistic în Romania, cu depozitul Nestle. Curând după aceea, operaţiunile s-au dezvoltat şi FM România şi-a mărit portofoliul de servicii oferite- depozitare, transport, co-packing şi consultanţă în domeniul lanţului logistic de aprovizionare şi, în consecinţă extinderea portofoliului de clienţi – Procter and Gamble, Cora, L’Oreal, Yves Rocher, Sanofi, Roche, etc.

De la o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro după primul an de activitate, compania şi-a mărit valoarea afacerii la peste 20 milioane de euro, are 700 de angajaţi şi peste 80,000 m² suprafaţă de stocare. Ca pondere în cifra de afaceri depozitarea şi activitatea de manipulare reprezintă 48% din veniturile obţinute, activitatea de transport intern 48%, iar cea de co-packing 4%.

Serviciile de transport intern sunt oferite principalilor clienţi FM Logistic în România, precum şi companiilor PROFI Rom Foods, Sarantis, Boromir, Coca-Cola, SCA Packaging, Pepsico, Dufa Deutek, Albalact, Bunge, Rompak, Carrefour, etc. În ceea ce priveşte serviciile de transport internaţional, acestea sunt oferite unor companii precum Danone, Unilever, Kraft Foods, P&G, etc.

În 2008, FM Logistic a inaugurat prima sa platformă logistică din România, în Dudeştii Noi – Timiş; această platformă a deschis porţile firmei Nestle în iulie 2008 şi desfaşoară pentru acest client activitaţi logistice de depozitare/ manipulare, co-packing şi distribuţie pe o suprafaţă de 12,000 m².

La scurt timp după inaugurarea primei sale platforme în România, FM Logistic a inaugurat în 2011 cea de-a doua sa platformă logistică în Petreşti- judeţul Dâmboviţa. Această platformă Class A, cu o excelentă localizare geografică (lângă autostrada A1 Bucureşti – Piteşti) are în prezent 18,000 m² şi va fi extinsă la capacitatea maximă de 120,000 m² conform planului de dezvoltare FM Logistic.

FM Logistic este unul dintre cei mai importanţi actori logistici din sectorul FMCG – bunuri alimentare şi non-alimentare, retail, IT, mărfuri generale şi auto şi oferă soluţii logistice eficiente şi de calitate pentru optimizarea operaţiunilor din cadrul lanţului logistic, de la depozitare şi distribuţie până la co-packing/ co-manufacturing şi vămuire/ Supply Chain Management.

Grupul FM Logistic are 14 000 de angajaţi, o cifră de afaceri de 807 milioane de euro şi peste 2 000 000 m² suprafaţă de stocare în toată lumea. Ponderea activităţii de depozitare în cifra de afaceri este de 57%, transportul ocupă 29%, 11% este generat de co-packing şi co-manufacturing, restul de 3% revenind activităţii vamale şi gestiunii lanţului de distribuţie.