Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Flota NATO de drone de supraveghere a devenit operaţională

NATO a operaţionalizat flota de drone de supraveghere, care va monitoriza întregul spaţiu euroatlantic, cu accent pe zona estică şi sudică a Alianţei. Secretarul general Jens Stoltenberg a făcut luni acest anunţ la conferinţa de presă pregătitoare a reuniunii miniştrilor apărării de marți şi miercuri, informează Radio România Actualități.
Nato,Flag,Waving,Against,Clean,Blue,Sky,,Close,Up,,Isolated

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că aliaţii au anul acesta ocazia de a aduce un suflu nou relaţiei transatlantice, mai ales că noua administraţie Biden se anunţă foarte clar angajată în NATO, conform Radio România Actualități.

În ce priveşte noua flotă NATO de drone, Jens Stoltenberg a explicat că acestea pot avea şi misiuni în afara teritoriului euroatlantic, dar decizia aparţine statelor aliate.

Jens Stoltenberg: „Acestea sunt printre cele mai avansate drone de recunoaştere din lume. Ele oferă NATO date de calitate superioară în materie de recunoaştere, informaţii şi supraveghere. Dronele pot zbura peste 30 de ore odată şi ne permit să acoperim tot spaţiul euroatlantic, din nord până în Sahel, din Orientul Mijlociu până în Atlantic. Cu cinci drone, de exemplu, putem monitoriza două regiuni tot timpul. Dronele pot chiar să identifice dispozitive explozive improvizate. Aliaţii vor decide misiunile pentru drone, dar mă aştept ca cele mai multe zboruri să fie de-a lungul graniţelor estice şi sudice ale NATO”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii