FacebookTwitterLinkedIn

Florin Vlas a reuşit anul acesta să finalizeze lucrările de modernizare la fostul hotel Transilvania, cumpărat pentru suma de 1,7 milioane de euro de la antreprenorul Joseph Goschy. Vlas a redenumit unitatea de cazare, în Hotel Plaza, şi a clasat-o la cinci stele. Hotelul situat la kilometrul zero al oraşului Tîrgu-Mureș are 100 de camere, restaurant, centru SPA şi patru săli de conferinţe. Antreprenorul a încheiat o colaborare cu Hotelurile Marriott şi Hilton.

Vlas mai deţine Hotel Business din Tîrgu-Mureș, precum şi Hotelul Ciao din acelaşi oraş. Omul de afaceri a investit aproximativ 800.000 de euro anul trecut în modernizarea şi remobilarea acestuia din urmă, care iniţial purta numele de Hotel Voiajor. Nu conduce de unul singur cele trei hoteluri, ci este ajutat de fiul şi fiica sa. De altfel, Dacian Vlas (fiul miliardarului) este managerul imobilelor şi cel care a decis numele celui mai luxos hotel din Tîrgu-Mureș.

În urmă cu câţiva ani, Dacian a urmat cariera de fotomodel, la care a renunţat treptat pentru a se dedica afacerilor, alături de tatăl său.Florin Vlas a câştigat primii bani din comerţul cu produse alimentare şi cu piese de schimb pentru maşini, în anii ’90. Au urmat afaceri cu carburanţi la începutul anilor 2000, când Vlas deţinea în Tîrgu-Mureș, mai multe benzinării. Concurenţa tot mai mare din partea benzinarilor străini l-a determinat să se reorienteze trepimobiliaretat spre turism. Însă principalul motiv pentru care Vlas a renunţat la celelalte afaceri în detrimentul hotelurilor a fost dorinţa familiei de a se axa pe acest domeniu. 

Antreprenorul din Tîrgu-Mureș mai deţine un depozit de carburanţi şi cea mai mare autogară din oraş. Vlas a vrut la un moment dat să construiască un hotel în Dubai şi a purtat negocieri avansate cu şeicul Emiratelor Arabe Unite, de la care a primit undă verde. „Proiectul rămâne în picioare, însă în acest moment am avut alte priorităţi. Era important în primul rând să pun la punct Hotel Plaza, singurul de cinci stele din Tîrgu-Mureș“, explică el.

Vezi care era averea lui Florin Vlas în 2010