
Versiunea a doua a Bitdefender BOX, dezvoltată integral de echipa de cercetare şi dezvoltare din România, a fost lansată ieri pe piața din Statele Unite ale Americii, urmând a ajunge în Canada, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie și Australia. Preţul de listă al produsului este 249 de euro, la care vor fi aplicate promoţii pentru vânzare. Principalii parteneri de distribuție sunt Bestbuy, Amazon și Fry’s pe piața nord-americană și Softbank în Japonia.
Dispozitivul va fi comercializat şi în România din primăvara anului 2018, iar preţul de listă va fi de 999 de lei. “Dacă România nu ar fi sediul central al Bitdefender ar fi puţin probabil să lansăm pe piaţa locală Bitdefender Box. România este o piaţă mică, nu este una de atacat pentru Box. Dar totuşi Box va fi lansat în România în al doilea val, după America de Nord. Facem acest lucru pentru că România este sediul nostru central, pentru că avem aici echipele noastre de cercetare & dezvolare şi pentru că ne interesează felul în care este privit Bitdfender în România, cum este privit la Politehnică. Vrem să vină la noi cei mai talentaţi oameni,” spune Florin Talpeş. „Dispozitivul este utilizat şi pentru parental control, prin care se monitorizează activitatea copilului şi se protejează prezenţa copilului on-line” completează, Răzvan Todor, senior product manager Bitdefender BOX.
„Putem spune de astăzi că BOX, un simbol al inovației în Bitdefender, gândit de la zero de cercetători români, devine acum un produs 100% made in România, din stadiul de idee, până la dispozitivul care ajunge pe rafturile din întreaga lume. În ultimii ani, BOX a întărit poziția noastră de inovatori în piața globală de securitate și a revoluționat industria de cybersecurity. Dacă acum trei ani Bitdefender Box era singurul dispozitiv de securitate pentru IoT, vedem acum în piața globală un număr în creștere de produse concurente similare”, spune Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer al Bitdefender.
“Am visat la acest lucru, de ce să nu putem face în România acest lucru. Este şi o ambiţie personală să arătăm că putem face lucruri de top aici”, a spus Florin Talpeş, CEO al Bitdefender.
BOX, primul produs hardware al Bitdefender, folosește expertiza de peste 16 ani a companiei în segmentul software și înglobează 21 de brevete de invenţie înregistrate de cercetători din echipele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.
„Bitdefender este primul nostru client autohton, iar BOX este dovada că în România există potenţial şi idei inovatoare, ceea ce pentru o firmă în domeniul producției de electronice reprezintă o oportunitate aparte. Inovaţia românească poate forma o piaţă solidă pentru astfel de producători. Dezvoltarea economică eficientă presupune un proces de modernizare continuă, iar economia bazată pe inovare devine sursa dominantă a avantajului competitiv. Economia şi ingineria se îmbină sinergic tocmai prin transformarea cunoștințelor științifice în produse tehnologice inovatoare”, spune Leitner István, director general al ZES Zollner Electronic.
Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecție a datelor personale, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet, și mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică, care avertizează asupra amenințărilor periculoase și blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor.
Sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet și indică orice încercare de a exploata vulnerabilități existente în dispozitivele inteligente din locuință. Mai mult, sistemul de control al accesului la rețea permite utilizatorilor să supravegheze accesul la rețeaua familiei, în timp ce modulul de evaluare a vulnerabilităților alertează asupra incidentelor din rețea și oferă recomandări pentru a reduce riscul unor atacuri cibernetice.
Noul Bitdefender BOX a fost prezentat în premieră în luna ianuarie a acestui an la târgul de tehnologie Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas, SUA. La începutul lunii noiembrie, noul Bitdefender BOX a primit premiul Honori CES Innovation Award în categoria cybersecurity.
Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate ce anticipa tendințele unei piețe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de amenințări cibernetice.
Bitdefender furnizează la nivel global soluții revoluționare de protecție împotriva amenințărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de țări. Încă din anul 2001, compania a dezvoltat tehnologii recunoscute la nivel internațional destinate securității pentru piața rezidențială și corporații și a devenit un furnizor de încredere pentru protecția terminalelor și infrastructurilor hibride. Compania locală de soluţii de securitate IT nu anticipa că businessul său va ajunge în situaţia de a face producţie hardware în ţara sa de origine. “Acum 10 ani nu ne-am imaginat că putem face hardware în România. Acum 10 ani era crimă şi pedeapsă să încerci să produci hardware în România. Acum au început să apară inclusiv în România fabrici tehnologizate, robotizate,” a spus Florin Talpeş.
Au ales Satu Mare şi au renunţat să producă în China deoarece astfel au fabrica aproape şi pot interacţiona încontinuu.
“La producţia primei variante a Bitdefender Box o echipă de la Bitdefender trebuia să meargă în China, să stea câte o lună acolo. Când produci la o asemenea distanţă dacă nu stai cu ochii pe fabrică îţi iese altceva decât ai cerut. Noi vrem un produs glossy, de calitate. Producând în România câştigăm şi pentru că avem lucrurile sub control, putem face repede lucruri, ” precizează Florin Talpeş.
Zollner Elektronik AG este furnizor de Servicii Mecatronice, care nu are produse proprii. Compania are peste 10.000 de angajați şi un know-how vast în tehnologie, ca întreprindere inovativă. Prin creștere organică continuă, Grupul de Întreprinderi Zollner s-a impus la nivel mondial ca unul dintre primii 15 furnizori de servicii EMS în domeniul serviciilor mecatronice. ZES Zollner Electronic S.R.L. din Satu Mare, membru al grupului de firme Zollner Elektronik AG, a fost înființată în anul 2000 cu sediul în județul Satu Mare.
Compania cuprinde cinci hale de producție, de 5.000 mp fiecare şi are peste 1.800 de angajați. Partenerii sunt atât din industria electronică, automotive, cât și aviaţie, medicină şi bănci. Printre cei mai cunoscuţi parteneri se numără: BMW, Schneider Electric, Stihl. În cele 18 locații din Germania, Ungaria, România, China, Tunisia, SUA, Elveția și Costa Rica, Grupul de Întreprinderi Zollner pune pe primul loc calitatea și superioritatea tehnologică.