Cautare
, Staff

Lideri |
|

Florin Jianu, președintele CNIPMMR, a fost ales printre vicepreședinții Uniunii Europene a Artizanatului și IMM-urilor (UEAPME) pentru perioada 2018-2019

Florin Jianu, președintele Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a fost ales drept unul dintre vicepreședinții Uniunii Europene a Artizanatului și IMM-urilor (UEAPME) pentru perioada 2018 - 2019.
1 (2)

Astăzi, 7 decembrie, la Bruxelles, în prezența domnului Frans Timmermans, Prim-Vicepreședinte al Comisiei Europene a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Europene a Artizanatului și IMM-urilor (UEAPME), în cadrul căreia au avut loc alegerile pentru funcțiile de vicepreședinti ai organizației pentru perioada 2018-2019.

CNIPMMR este singura organizație patronală din România membră UEAPME.

În urma alegerii prin unanimitate de voturi, Florin Jianu se alătură și anul acesta bordului UEAPME compus din 20 de vicepreşedinţi, membri ai celor mai importante organizații de IMM-uri din Europa, în activitatea de susţinere a mediului antreprenorial la nivel european şi de trasare a principalelor direcţii de acţiune în acest sens”, au precizat reprezentanții Consiliului pentru IMM-uri.

Alături de Jianu, vicepresedinții UEAPME pentru perioada 2018-2019 au mai fost aleși: Bernard Stalter (APCMA), Helena de Felipe Lehtonen (CEPYME), Tom Wirion (CDM-LUX), Giuseppe Oliviero (C.N.A.), Luca Crosetto (CONFARTIGIANATO IMPRESE) Alban Maggiar (CPME), Vassilis Korkidis (ESEE), Jyrki Mäkynen (FFE) și Gunilla Almgren (FÖRETAGARNA).

Celor zece li se mai adaugă alți Dimitris Asimakopoulos (GSEVEE), Niels Techen (SMVDanmark), Michaël van Straalen (MKB/VNO-Nederland), Josep González i Sala (PIMEC, MERGER GROUP),  Pierre Martin (U2P), Danny Van Assche (UNIZO), Ulrike-Rabmer Koller (President, WKÖ), Hans Peter Wollseifer (ZDH) și Jan Gogolewski (ZRP).

Mandatul primit pe cei doi ani vine în contextul în care pentru România, atât 2018, cât și 2019, vor fi doi ani cu o încărcătură specială, atât socială, cât și economică. Îmi propun ca România, prin organizația pe care o reprezint, să își aducă contribuția în cadrul temelor europene și să genereze pro-activ subiecte și politici noi menite să vină în sprijinul IMM-urilor. Voi lupta pentru impunerea unui mecanism comun de creare a unei companii europene, voi susține digitalizarea ca modalitate strategică și de securitate și voi continua să militez pentru conturarea unui mediu de afaceri favorabil dezvoltării și funcționării întreprinderilor mici și mijlocii”, a declarat Florin Jianu, președintele CNIPMMR.

UEAPME cuprinde 64 de organizaţii membre din 34 de state, reprezintând interesele a 12 milioane de IMM-uri cu peste 55 de milioane de angajaţi la nivelul întregii Europe.

Legenda foto: Frans Timmermans (stânga), Florin Jianu (dreapta).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii