Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Florin Jianu (CNIPMMR): „Peste 100.000 de IMM-uri au nevoie de susţinere, în diverse forme, în acest moment

Programul de Relansare Economică a Guvernului Orban cuprinde principalele concepte solicitate de CNIPMMR, însă trebuie să conţină şi obiective asumate, clare şi bine definite, a afirmat preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, menţionând că, în prezent, peste 100.000 de IMM-uri au nevoie de susţinere în diverse forme, informează Agerpres.
Florin Jianu

Florin Jianu: „Remarcăm pozitiv lansarea acestui program de relansare economică, program care cuprinde principalele concepte solicitate de CNIPMMR: IMM-uri, start-up-uri, digitalizare, flexibilizarea măsurilor active de ocupare – kurtzarbeit. În egală măsură susţinem că acest program trebuie să conţină şi obiective asumate, clare şi bine definite, din estimările noastre peste 100.000 de IMM-uri având nevoie de susţinere în diverse forme în acest moment. De asemenea, mai mult poate decât resursele, timingul de implementare a acestui program este cheia reuşitei sale. Cu cât mai repede puse în aplicare măsurile, cu atât mai rapidă va fi revenirea economică a României”, conform Agerpres.

Potrivit președintelui CNIPMMR, cea mai apreciată măsură este aceea de sprijin a microîntreprinderilor aşa numite „de subzistenţă”, prin acele granturi de 2.000 euro, „pentru că ele vor ajunge la zeci de mii de IMM-uri, la cele mai vulnerabile dintre companiile din România”, care au semnalat nevoia de susţinere încă de la începutul stării de urgenţă.

Conform Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, microîntreprinderile vor primi granturi de sprijin în valoare de 2.000 de euro fiecare, măsură pentru care Guvernul va aloca un buget de 100 de milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii