Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Florin Iordache (PSD) a fost ales pe viață președintele Consiliului Legislativ

Plenul Parlamentului a decis marţi numirea deputatului PSD, Florin Iordache, în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Votul a fost secret, cu buletine, informează Radio România Actualități.
Florin Iordache

Deputatul PSD şi fost ministru al justiţiei, Florin Iordache, susţinut de social-democraţi, a primit 185 de voturi „pentru” şi 43 „împotrivă” din partea colegilor din Parlament pentru a ocupa funcţia de şef al Consiliului Legislativ, notează Radio România Actualități.

El i-a avut contracandidaţi pe fostul preşedinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susţinut de PNL, care a primit 41 de voturi „pentru” şi 187 „împotrivă” şi pe secretarul general al Consiliului Legislativ, Ionuţ Duli Mazâlu, care a primit doar 2 voturi „pentru” şi 226 „împotrivă”.

Numele lui Florin Iordache este puternic legat de Ordonanța 13 privind grațierea corupților, dar și de modificările extrem de controversate aduse legilor justiției. El îl înlocuiește pe Dragoș Iliescu (71 de ani), care s-a pensionat după 17 ani de mandat.

Mandatul şefului acestei instituţii nu este limitat, mai precis, el poate rămâne în funcţie cât doreşte, pentru că în lege nu este prevăzută nicio procedură prin care să poată fi revocat.

Pentru funcţia de şef al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ, a fost ales senatorul USR, George Dircă. El a primit 174 de voturi ‘pentru’ şi 17 ‘împotrivă’.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii