Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Florin Enache

Avere: 16-18 milioane de euro Vârstă: 43 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Imobiliare

Imediat după tranzacţia în urma căreia a vândut proiectul comercial Vitantis Shopping Center către fondul britanic Equest Balkan Properties pentru 31,6 milioane de euro, omul de afaceri Florin Enache a anunţat că va investi o sumă importantă de bani tot în proiecte imobiliare. Enache intenţiona să construiască nu mai puţin de 4.500 de apartamente, spaţii de birouri şi hoteluri în judeţul Prahova şi nu numai. Proprietar al unui teren de circa cinci hectare în jurul telecabinei de la Babele din oraşul Buşteni, Enache era decis să dezvolte şi aici un resort de trei şi patru stele cu 250 de camere. Dar cum planul de acasă nu se potriveşte cu cel din târg, iar criza imobiliară a cuprins şi România, afaceristul bucureştean nu a mai pus în aplicare o bună parte din ceea ce şi-a propus. Imobiliarele au rămas în stand-by, iar Enache s-a concentrat pe un alt business al său: producţia de mobilier. În paralel, Enache a mai încheiat o tranzacţie şi a vândut un centru comercial din Târgovişte, tot către fondul Equest în 2007, încasând opt milioane de euro.

Originar din Focşani, Enache a studiat în Bucureşti unde, în 1993-1994, a pornit pe cont propriu o afacere cu mobilier şi a înfiinţat, astfel, compania Modul Design. Dacă în 2008 firma avea o cifră de afaceri de circa patru milioane de euro şi un număr de 123 de salariaţi, anul trecut, Enache a renunţat la 50 din angajaţi, iar cifra de afaceri s-a redus la jumătate. Enache susţine că nu intenţionează să vândă firma în perioadă de criză şi povesteşte că nu avea nici cea mai mică idee despre ceea ce urma să facă atunci când a început acest business.

Susţine că, fără a avea un capital de la care să plece, şi-a vândut maşina, o Dacie Break, şi a cumpărat un computer şi cele necesare dezvoltării afacerii. Ulterior, a continuat să aloce spaţiu şi bani, fără a calcula investiţiile, şi în timp şi-a extins afacerea.

Enache a fost partener de afaceri în cadrul proiectului imobiliar Vitantis, dezvoltat pe o bucată de teren în locul serelor din Vitan, cu omul de afaceri Eugen Stănculescu, proprietarul companiei AutoCobălcescu. În prezent, afaceristul bucureştean speră să atragă finanţări bancare şi parteneriate cu investitori străini pentru a dezvolta o parte din proiectele sale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii