Cautare
, Forbes Staff

SmallBusiness |
|

Florin Darie, dezvoltatorul aplicației Badger: „A face mișcare la job, dar și înainte sau după program, este o necesitate care trebuie înțeleasă ca strategie de prevenție și tratament pentru bolile asociate sedentarismului”

Angajatii mulțumiți de locul de muncă spun că o componentă de bază a succesului lor constă și în mișcarea fizică făcută în mod regulat.
 aboneaza-te
61364925_306946790209512_7947950084916772864_n

Salariații care au adus sportul în viața lor sunt mai optimiști și au un nivel de vitalitate crescut, lucru care îmbunătățește atmosfera din companie, spune Florin Darie, tânăr care a investit între 30.000-40.000 de euro în dezvoltarea Badger, o aplicație mobilă concepută ca un program de sport, prin care companiile oferă angajaților, ca beneficiu extra-salarial, premii pentru kilometrii făcuți.

„Programele de sport din companii presupun în general oferirea de abonamente la săli de sport, participarea în echipe la curse de alergare și, de ceva vreme, apelarea la servicii care-i motivează pe angajați să facă mișcare chiar și în timpul orelor de program, fără a afecta productivitatea muncii, ci dimpotrivă”, a spus Florin Darie.

Înaintea lansării oficiale, aplicația a fost testată timp de 4 luni pe 100 de angajați din compania eJobs. Pe lângă motivarea prin premii pentru mai multă mișcare, folosirea aplicației a schimbat dinamica dintre angajați. Acest lucru s-a datorat și clasamentului în care userii pot vedea în timp real pe ce loc sunt și câți kilometri mai au de făcut până să-și revendice premiile.

„Odată cu instalarea aplicației s-a creat o forfotă mai mare în birouri, iar chat-ul intern a fost de multe ori înlocuit cu discuțiile directe între colegi. Angajații foarte ocupați și aceia care îndeplineau mai multe task-uri simultan și ajungeau să întâmpine probleme de concentrare și stări accentuate de oboseală au acceptat provocarea de a face mișcare în mod regulat, chiar și la serviciu”, spune Florin Darie.

 

Clasamentul din aplicație a dus la intensificarea competiției între colegi, lucru care a generat o productivitate mai mare și o mai bună calitate a task-urilor îndeplinite.

Citește și: Creșterea productivității: schimbări care pot transforma un business mic în unul mare

“Suntem ceea ce facem în mod repetat, iar a face mișcare la job, dar și înainte sau după program, este o necesitate care trebuie înțeleasă ca strategie de prevenție și tratament pentru multiplele boli ce pot surveni odată cu sedentarismul. Sportul și recreerea prin mișcarea fizică au un efect pozitiv în creșterea moralului, motivației și productivității angajaților, dar și crearea unui mediu mai plăcut de muncă”, explică Florin Darie, dezvoltatorul aplicației.

Angajații care făceau o medie de 8 – 10 km pe zi au abordat vacanțele și weekendurile ca prilej de a urca în clasamentul aplicației. Media de 8 km a crescut la 15 km și chiar 22 în cazul celor ce mergeau în city-break-uri sau făceau drumeții. În plus, din ce în ce mai mulți angajați au început să facă mișcare susținută în weekend și să se înscrie în maratoane.

Aplicația Badger funcționează ca un program de sport și a fost lansată la finalul anului trecut. Ambiția tânărului de 31 de ani este ca până la finalul acestui an să ajungă la 10.000 de useri atât în România, cât și în alte țări din Europa. Momentan, Badger a ajuns la 500 de utilizatori, în trei companii din România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii