FacebookTwitterLinkedIn

Florin Cîţu: „Nu e nimic nou, este ceea ce am spus din primul moment: vom reforma companiile statului, vom reduce risipa, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD. Vom avea o lege a salarizării care va lega performanţa de venit, vom avea o lege a pensiilor care va fi sustenabilă şi peste 15 ani. Toate acestea sunt lucruri pe care le-am anunţat şi le-am pus în strategia fiscal-bugetară, în planul de convergenţă şi ele sunt şi în PNRR. Sunt lucruri pe care ni le-am asumat public şi ni le vom asuma de fiecare dată. Dacă vrem să depăşim această perioadă de 30 de ani în care România a rămas cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor în Uniunea Europeană, trebuie să facem aceste reforme”, conform Radio România Actualități.

Premierul spune că proiectul va fi prezentat tuturor partidelor politice, partenerilor sociali, patronatelor, dar nu va fi supus votului în Parlament.

Guvernul a avut numeroase consultări cu reprezentanţii Comisiei Europene asupra unor aspecte din Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, prin care România ar putea beneficia de 29 de miliarde de euro din fonduri europene.