Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Florin Cîţu: Ținta de deficit asumată prin proiectul Legii bugetului este între 7% şi 7,1%

Florin Cîțu a declarat că Legea bugetului este finalizată şi va deveni publică marţi sau miercuri dimineaţă, adăugând că ţinta de deficit rămâne asumată la „7 - 7,1%”.
Florin Cîțu, ministrul Finantelor

„Va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanţă de urgenţă sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliţie, cu coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi în transparenţă publică mâine sau miercuri dimineaţă, cel mai târziu”, a declarat prim-ministrul României la Parlament, întrebat despre Legea bugetului de stat, potrivit Agerpres. 

Cîțu a mai precizat că ţinta de deficit asumată prin proiectul Legii bugetului este între „7% şi 7,1%”.

„Şi v-am spus că restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile şi celelalte trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a explicat Cîţu.

Întrebat despre sporurile din sectorul bugetar, Cîţu a menţionat: „Despre aceste amendamente vorbim, ele există, ori prin ordonanţă, ori vor fi în Parlament, e vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar”.

Premierul a confirmat că va exista o „reducere” a sumelor alocate partidelor, întrebat dacă aceste fonduri vor scădea cu 30%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii