FacebookTwitterLinkedIn

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că România are cea mai mare creștere din Uniunea Europeană și este în top cinci țări ale lumii care au avut creștere economică în perioada pandemiei.

Referitor la documentul publicat de Comisia Europeană care arată că valoarea măsurilor de sprijin luate de România în timpul pandemiei s-a ridicat la doar 1,63% din PIB, Florin Cîțu a punctat că acestea sunt doar măsurile directe, dar trebuie luate în calcul și garanțiile, astfel ajungându-se la peste 3% din PIB.

„Nu, acolo sunt măsuri care erau directe. Noi ne uităm și la garanții. Eu când am spus de peste 3% – și dacă vă uitați este și analiza celor de la Fondul Monetar – ne uităm și la garanții ca măsuri de susținere a economiei. Iar România a avut soluția, aveam două soluții atunci: ajutoare de stat sau garanții. Am ales să dăm mai multe garanții și vedeți că a fost soluția câștigătoare. România are creșterea cea mai mare din UE două trimestre la rând, iar un studiu pe care l-a făcut Deloitte – cred că l-a prezentat ieri sau alaltăieri – arată că România este între cinci țări din lume care au avut creștere economică în pandemie. Deci, a fost o măsură bună cea pe care am luat-o noi și a ajutat și companiile. Altfel nu aveam creștere economică, dacă era o măsură proastă”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a fost prezent, vineri, la Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piața Libertății din Baia Mare și a participat la prezentarea planului de investiții și a proiectelor pentru județul Maramureș.