Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Lideri |
|

Florin Cîțu: Prețul energiei electrice ar putea crește în această iarnă

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că „există riscul real” ca în această iarnă să crească preţul la energia electrică.
Florin Citu 5

Premierul a propus deja printre soluții adoptarea cât mai rapidă a legii consumatorului vulnerabil și o schemă de compensare pentru oamenii cu venituri medii.

„Pentru termen mediu şi lung, soluţiile sunt investiţiile. Nu există altă soluţie. Dacă vrem să rezolvăm problema energiei, a producţiei de energie şi să avem energie, să nu avem aceste fluctuaţii ale preţurilor, avem nevoie de o capacitate de producţie internă mai mare. (…) Deci, lucrăm pe mai multe paliere. Am vrut să am o imagine clară, să ştiu cum alocăm resursele pe următorii ani.

Pentru finalul acestui an, există acest risc, riscul de a avea – şi este un risc real, aici trebuie să fim foarte oneşti şi transparenţi cu oamenii – o creştere a preţului la iarnă. Şi atunci am cerut şi ministrului Energiei, dar voi avea discuţii şi în Coaliţia de guvernare, să grăbim legea consumatorului vulnerabil, care a trecut de Guvern foarte repede, se află la Senat”, a declarat Florin Cîțu la TVR 1.

Premierul a explicat că o soluţie pentru familiile cu venituri medii ar putea fi o schemă de compensare din partea statului, prin plata unei părţi din factura la energie electrică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii