Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Energie |
|

Florin Cîțu: Nu sunt de acord cu reducerea TVA la energie

Premierul Florin Cîțu și-a exprimat opinia cu privire la ideea de a reduce TVA-ul la energie, precizând că nu este de acord cu aceasta, deoarece ar fi o soluție permanentă la o problemă temporară.
Calculating,Energy,Efficiency,And,Energy,Bill,Papers

„Am venit cu soluția de a aduce mai aproape implementarea legii consumatorului vulnerabil, în loc de octombrie 2022 să se aplice de la 1 ianuarie 2022. Avem o soluție de a compensa o parte din factură pentru lunile de iarnă de anul acesta pentru consumatorii vulnerabili. Nu vreau să umblăm la sistemul fiscal pentru că după aceea este foarte greu să revenim asupra lui și implicațiile sunt total diferite”, a explicat premierul, aflat într-o vizită la Botoșani, susținând ca autoritățile vor compensa o parte din factură.

Asociația Furnizorilor de Energie din România – AFEER a propus, într-o scrisoare adresată autorităților, o serie de măsuri pentru reducerea facturilor la energie, una dintre măsuri fiind reducerea sau scutirea de la plata TVA a energiei electrice și gazelor, notează Agerpres.

În ultima perioadă furnizorii de energie electrică și de gaze naturale au notificat consumatorii cu creșteri ale prețurilor, care ajung în unele cazuri să fie duble sau triple.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii