FacebookTwitterLinkedIn
Opțiunea principală ar fi refacerea coaliției de dreapta, dar liderii USR PLUS au întărit duminică refuzul de a se întoarce la guvernare cu Florin Cîțu în funcția de premier, notează Radio România Actualități.
PSD și AUR nu au transmis semnale pozitive în această direcție. Din contră, PSD a declarat răspicat că zilele actualului guvern ar fi numărate, așa că se anunță o săptămână politică intensă.
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și-a anunțat demisia din această funcție după ce a pierdut alegerile pentru șefia PNL.
Decizia este unilaterală și irevocabilă, preciza fostul lider liberal, care susține că PNL trebuie să își asigure o majoritate parlamentară pentru a nu pierde a treia funcție în stat.
Florin Cîțu a declarat că partidul său nu va pierde această funcție și afirmă că majoritățile în parlament se negociază. Liderul liberal trebuie să negocieze și în privința susținerii guvernului pe care îl conduce, fiind deschis dialogului cu toate formațiunile politice.
Florin Cîţu: „Vor fi negocieri cu toți aceia care vor să susţină guvernul din toate partidele. În acest moment avem aşa: o alianță PSD –  AUR – USR PLUS în Parlamentul României care vrea să dea jos guvernul. După ce ei se clarifică şi se definesc şi văd ce vor să facă putem să discutăm și noi.”