Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „Guvernul va gestiona precaut finanțele României, cu discernământ”

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat, sâmbătă, că în luna mai, cheltuilelile cu investițiile au ajuns la 13,1 miliarde de lei, „cea mai mare sumă din ultimii 10 ani”. „Acesta e secretul care a dus la o creștere a economiei în primul trimestru”, a comentat ministrul într-o declarație de presă după ce Agenția de rating Standard&Poor’s a reconfirmat ratingul României la BBB-.
 aboneaza-te
Florin Cîțu, ministrul Finantelor

Florin Cîțu: „Este clar că încă un scenariu apocaliptic a fost demontat aseară. Va fi un interes mai mare al investitorilor pentru România. Agentia de rating este atentă la ce face guvernul în perioada următoare pentru că este an electoral. Ce pot să vă garantez, în continuare guvernul va gestiona precaut finanțele României, cu discernământ. Finanțele României au fost gestionate foarte prost de guvernele socialiste anterioare, de aici erau perspectivele negative”, conform Hotnews.

Ministrul Finanțelor nu s-a referit deloc la subiectul majorării pensiilor, deși agenția de rating crede că „pensiile vor crește cu aproximativ 10%, nu cu 40% cum era asteptat în septembrie.

Florin Cîțu a mai spus că decizia de menținere a ratingului de către agenția Standard & Poor’s a demontat previziunile făcute de „teroriștii economici din Parlamentul României”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii