FacebookTwitterLinkedIn

Florin Cîțu: „Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este o ministru care, din nefericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere”, conform Radio România Actualități.

La rândul său, USR PLUS a anunțat că își retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîțu, căruia îi reproșează că a aruncat țara în criză politică. Formațiunea cere negocieri pentru desemnarea unui nou premier și anunță că dacă discuțiile vor eșua ar putea susține o moțiune de cenzură la adresa premierului.

Totul a pornit de la anunțul șefului guvernului făcut aseară că l-a revocat din funcție pe ministrul justiției, Stelian Ion, care nu avizase proiectul Anghel Saligny un amplu proiect de infrastructură.