Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

CORONAVIRUS |
|

Florin Cîțu: Guvernul se bazează pe o revenire economică puternică, în “V”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că actualul Guvern se bazează pe o creștere economică puternică, începând cu trimestrul III al anului în curs. Liberalul a prezentat și scenariul unei reveniri economice și spune că efectele crizei generate de epidemia de coronavirus se vor resimți cel mai mult în trimestrul II.
Florin Cîțu, ministrul Finantelor

Florin Cîțu a precizat că revenirea economică se bazează pe structura economică a țării. Mai exact, cea mai mare parte a valorii adăugate din economie vine din servicii şi industrie, iar resursele vor fi redirecționate acolo unde economia are valoarea adăugată cea mai mare.

„Am tot spus că vom avea o revenire în „V”. Revenirea se bazează pe structura economică a României. Ne-am uitat la sectoarele care nu sunt afectate si contribuţia acestora la dinamica PIB. Serviciile şi industria sunt cele care au tras cel mai mult economia în jos în trimestrul al doilea şi este clar că acolo este problema. În acelaşi timp, ştim că cea mai mare parte a valorii adăugate din economie vine din servicii şi industrie. Aici trebuie să punem resursele în perioada următoare. Resursele trebuie să fie redirecţionate acolo unde economia are valoarea adăugată cea mai mare”, a spus Florin Cîţu.

Guvernul a acționat încă din primul moment

În plus, ministrul Finanțelor spune că această creștere economică este posibilă datorită măsurilor fiscale şi monetare pe care le-au luat Guvernul şi Banca Naţională a României (BNR), scrie mediafax.

„Din primul moment am răspuns cu politică monetară şi politică fiscală. Politica fiscală a răspuns printr-un deficit mai mare, e adevărat, dar am injectat bani în economie. Pe partea de politică monetară, Banca Naţională a redus dobânda de politică monetară. A injectat şi banca centrală lichiditatea în sistem mult mai repede decât în 2008.”, a mai precizat ministrul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii