Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Lideri |
|

Florin Cîțu: Eurostat confirmă că în România sunt cele mai ieftine alimente din Uniunea Europeană

Oficiul European de Statistică (Eurostat) a prezentat marți datele care arată că în România, Bulgaria și Polonia sunt cele mai mici prețuri pentru bunurile de consum și servicii din Uniunea Europeană.
florin citu 6

Premierul Florin Cîţu consideră că datele Eurostat privind bunurile de consum și servicii în Uniunea Europeană confirmă faptul că în România sunt cele mai ieftine alimente din UE. Cîțu demontează astfel afirmația „«explozia» prețurilor”, pe care o consideră „fake news”.

„Eurostat confirmă – în România sunt cele mai ieftine alimente din UE! P.S. Așa mai omorâm un fake news despre «explozia» prețurilor”, a scris, miercuri, premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

Nivelul preţurilor pentru bunurile de consum şi servicii în Uniunea Europeană a variat semnificativ anul trecut în statele membre UE, cele mai reduse preţuri fiind în România (55% din media UE), Bulgaria (56%) şi Polonia (58%), arată datele prezentate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În 2020, cel mai ridicat nivel al preţurilor în Uniunea Europeană s-a înregistrat în Danemarca (141% din media UE), Irlanda şi Luxemburg (fiecare cu 136%), Suedia (130%) şi Finlanda (126%).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii