FacebookTwitterLinkedIn

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că măsura privind interdicția de circulație după ora 22:00 va intra în vigoare începând cu data de 14 martie. Cu toate acestea, nu vor mai fi introduse alte restricții.

Se prelungește starea de alertă, nu e cazul de noi restricții. Va fi adoptată măsura ca circulația după ora 22:00 să fie restricționată. Restricția aceasta va face diferența, veți vedea. Magazinele vor fi deschise până la 21:00. Au fost propuneri cu mai multe restricții, printre care închiderea mall-urilor în weekend. Propunerea a venit de la specialiști în epidemiologie. Nu am acceptat, nu mergem în direcția asta”, a declarat premierul.

Potrivit Premierului, „sunt multe persoane” care își doresc introducerea de noi restricții.

Știu că există mai multe persoane care încearcă să restricționeze, dar eu cred că acum România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin. Nu luăm în calcul niciun lockdown. Și înainte de Crăciun ați fost bombardați cu informații că va fi lockdown în România. Nu a fost și lucrurile merg foarte bine. Au fost estimări că vom avea 10.000 de cazuri de infectare în martie, nu suntem acolo. Estimările sunt estimări, nu s-au adeverit”, a adăugat Florin Cîțu.