Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Florin Andronescu

Florin Andronescu.jpg
Avere: 17-18 milioane de euro Vârstă: 53 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Servicii medicale

Florin şi Doris Andronescu, proprietarii clinicilor private Sanador, vor deschide anul acesta, în toamnă, primul spital privat din portofoliul lor. Ideea este una mai veche a celor doi soţi, care de aproape trei ani au realizat un master plan pentru construcţia primului spital Sanador. La sfârşitul anului trecut, după o analiză de două luni, ei au închiriat o clădire în Piaţa Victoriei din Capitală, de la omul de afaceri Gheorghe Moiş. Destinaţia iniţială a imobilului era pentru spaţii office şi de cazare în regim de aparthotel.

Spitalul va funcţiona în această clădire, va avea 120 de paturi, iar investiţia în amenajări a fost estimată la aproximativ şapte milioane de euro. Planurile iniţiale ale investitorului Florin Andronescu vizau construcţia unei clădiri proprii în zona Piaţa Buzeşti, cartierul general al Sanador. Pentru aceasta, bugetul era de 50 de milioane de euro, iar Andronescu încerca atragerea unui partener de investiţii. „Am ales varianta unui sediu închiriat pentru că imobilul era aproape finalizat şi se încadra în parametrii doriţi de noi“, a spus Andronescu. În plus, prăbuşirea sectorului imobiliar a avut drept consecinţă un nivel redus al chiriilor. Potrivit studiilor de specialitate, chiria pentru clădirile de acest tip din zona Piaţa Victoriei se situează în 15 şi 18 euro pe metrul pătrat. Anul trecut, compania Sanador, al cărui acţionar majoritar este Doris Andronescu, de profesie medic, a raportat afaceri de 9,7 milioane de euro, comparabile cu cele raportate în 2008. Florin Andronescu, principalul investitor în Sanador, este cunoscut în mediul de afaceri autohton ca antreprenorul care clădeşte businessuri pentru a le vinde. Cele mai cunoscute şi profitabil exituri sunt companiile Flanco şi Credisson. Din vânzarea celor două entităţi a obţinut 20 de milioane de euro. Inginer de profesie, Andronescu a absolvit în 1982 Facultatea Electrotehnică din Bucureşti. Până la Revoluţie a lucrat în domeniul de automatizări telecomunicaţii din cadrul IMSAT.

A intrat în afaceri la începutul anilor `90, când a început să importe birotică şi papetărie din Canada. Înfiinţează compania Flanco Import Export, al cărei nume este acronimul pentru Florin Andronescu Company, la sfârşitul lui 1990. Banii au provenit de la părinţi şi din economiile personale. Primul magazin Flanco este deschis în Bucureşti în 1992, pe Calea Moşilor, şi înregistrează un rulaj foarte mare de electronice şi electrocasnice. Este momentul în care în România încep să se vândă televizoare color.

În 1999, când Flanco avea deja 50 de magazine, iar concurenţa se înteţea, Andronescu şi-a redus participaţia în companie la 20%. În 2006 a avut loc fuziunea dintre Flanco şi Flamingo, moment în care Andronescu iese din acţionariat. Compania Credisson a fost fondată în 2002 şi preluată după trei ani de Cetelem. Andronescu a continuat să lucreze pentru cumpărătorii francezi până în 2008.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii