Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Florian Mihuț – 500 Miliardari Ediția 2011

Florian Mihut.jpg
Nume: Florian Mihuț Avere: 11-12 milioane de euro Varsta: 66 de ani Resedinta: Bihor Domeniu/Companie: Transporturi Pasiuni: masini, arta

Angajat „la stat“ înainte de Revoluţie, Florian Mihuţ – actualul proprietar al Frigoexpress – a condus pe rând reprezentanţa unei firme din Bucureşti, iar ulterior a înfiinţat o firmă separată la Oradea. Desprinsă în 1991 din autobaza ITIA Oradea, Frigoexpress, companie specializată în transportul mărfurilor în regim termic, şi-a făcut simţită prezenţa pe piaţă un an mai târziu.

„În 1991 am umblat o bună perioadă de timp după un credit pentru a înlocui tot parcul auto. Într-un final, am obţinut o finanţare de aproximativ 11 milioane de dolari şi am achiziţionat printre altele şi 110 camioane Volvo cu semiremorci noi“, povesteşte pentru „Forbes România“ omul de afaceri. În 1992, Mihuţ s-a ocupat să privatizeze compania, iar spre sfârşitul anului următor a obţinut actele. „Eram foarte bine cotaţi în aceea perioadă şi am fost singurii din transporturi care am investit mulţi bani. În anul 2007 am ajuns să avem 400 de maşini. Criza ne-a înjumătăţit parcul auto“, susţine cu amărăciune Mihuţ. Completează şi spune că, la Frigoexpress, problemele financiare s-au resimţit puternic încă din 2008. A vândut maşinile vechi şi a restructurat firma. Iar cifra de afaceri a Frigoexpress a continuat să scadă în ultimii doi ani, față de cea din 2008, care ajunsese la 20 de milioane de euro.

A renunţat la investiţii, iar pentru următorii doi ani nu şi-a mai propus creşterea parcului auto şi nici extinderea activităţii de logistică. În 2009, compania a atins afaceri de 16 milioane de euro, iar în 2010 de 17 milioane de euro. Proprietarul Frigoexpress mai deţine o bază auto şi la Ploieşti, în afară de cea din Oradea. Deşi recunoaşte că au fost anumite tatonări, nu intenţionează nici azi să îşi vândă businessul. În timpul liber, omul de afaceri orădean se dedică agriculturii şi familiei. Mihuţ impresionează şi prin colecţia de autoturisme Volvo, pe care o deține. În prezent conduce un model XC 90 şi susţine că în concedii „aleargă prin lume“. Recunoaşte că este de modă veche şi a renunţat la plata cu cardul. „Am folosit card, dar am rămas pe cash. Mă simt mult mai bine cu bani în buzunar“, susţine antreprenorul, care preferă telefoanelele model Nokia. Şi de data aceasta are o colecţie, dar modele vechi. Pentru nepoţii săi înclină spre învăţământul privat și spune că „învăţământul de stat s-a dus în jos rău de tot“.

Vezi care era averea lui Florian Mihuţ în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii