Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Florea Diaconu

Avere: 65-68 milioane de euro Vârstă: 51 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Construcţii

Proprietarul Delta ACM 93, Florea Diaconu, unul dintre principalii drumari, a intrat anul acesta pe piaţa rezidenţială prin producţia de case din materiale prefabricate din beton. Din acest nou business, el se aşteaptă să vândă 100 de case, care îi vor genera o cifră de afaceri de şase milioane de euro. Preţul pe metrul pătrat promovat de Diaconu este de până în 500 de euro.

El intenţionează să investească şi în sectoare precum bioenergia şi în echipamente industriale. Începând cu 2006, el a investit 25 de milioane de euro într-o bază de producţie din Ilfov. În portofoliul său se mai află o asemenea investiţie, respectiv la Popeşti-Leordeni, unde pe 12 hectare se construiesc locuinţe din prefabricate. Compania, care avea în plan încă de acum trei ani intrarea pe nişa locuinţelor de acest tip, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 84 milioane de euro, în scădere cu 15% faţă de 2008, pe fondul reducerii proiectelor de infrastructură.

Cel mai bun an din punct de vedere al rezultatelor financiare raportate de companie a fost 2007, când businessul Delta ACM 93 s-a cifrat la 156 milioane de euro. Pentru anul în curs, milionarul în euro estimează afaceri în stagnare, la nivelul lui 2009. În luna mai 2010, el a câştigat împreună cu firma Axela Construcţii, deţinută de familia Axela din Timişoara, un contract de construire a unei părţi a centurii oraşului Buziaşi, în valoare de 9,7 milioane de lei (2,3 milioane de euro) fără TVA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii