Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Florea Diaconu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Florea Diaconu Avere: 120 de milioane de euro Varsta: 52 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Construcții Pasiuni: masini

Când îl întrebi cine sunt principalii săi clienți, răspunsul omului de afaceri Florea Diaconu este diplomat și puțin ironic: „Clienții noștri sunt cei care au nevoie să li se construiască drumuri și poduri. În general, este vorba despre autorități, nu prea cunosc pe altcineva care să aibă nevoie de asemenea lucrări“.În ultimii ani însă, autoritățile și-au mai pierdut apetitul pentru lucrări de infrastructură. Cel puțin asta reiese din evoluția cifrei de afaceri a companiei Delta ACM 93, controlată de Florea Diaconu.

Anul trecut, veniturile au atins nivelul de 92 de milioane de euro, adică aproximativ 65% din valoarea din 2007. Omul de afaceri spune că, în 2011, businessul său va genera venituri de 100 de milioane de euro. „Este un mai mare interes de a se realiza investiții. Nu știu de ce, probabil că e un an norocos“, afirmă Florea Diaconu. În ultimii ani, mai puțin norocoși, omul de afaceri s-a orientat spre piețele externe. „Am dorit ca, în perioada în care activitatea din România este mai redusă, să încercăm să ieșim și pe alte piețe. Era un vis mai vechi al nostru, însă nu am avut timp în perioada de boom“, explică el.

În ultimii ani, mai puțin norocoși, omul de afaceri s-a orientat spre piețele externe. „Am dorit ca, în perioada în care activitatea din România este mai redusă, să încercăm să ieșim și pe alte piețe. Era un vis mai vechi al nostru, însă nu am avut timp în perioada de boom“, explică el. Țările spre care s-a orientat sunt Irak – zona cunoscută sub numele de Kurdistan, unde Delta Acmcm ’93, companie cu peste 1.200 de angajați, construiește o autostradă pentru 66 de milioane de dolari – și Gabon, unde este în fază avansată de negociere pentru construcția a 3.000 de locuințe sociale, pentru ministerul locuinței din țara africană, contra sumei de 120 de milioane de euro.Florea Diaconu spune că e mai ușor să construiești case în Gabon. „Clima e caldă, nu e nevoie de instalații de încălzire, nici de izolație termică, iar cerințele seismice sunt minime, pentru că e o zonă unde nu sunt cutremure“, detaliază omul de afaceri, care a încercat și în România o afacere în domeniul construcției de locuințe. „Construim, pe terenul clientului, case din prefabricate“, explică Florea Diaconu.

Omul de afaceri estima, anul trecut, că va vinde 100 de case care îi vor aduce un venit de 6 milioane de euro. În 2010, nu a vândut decât 20 de case în acest sistem. Cu toate acestea, Diaconu spune că afacerea are potențialul de a genera venituri de 30 de milioane de euro într-o perioadă de cinci ani, dar că nu a pus accentul pe dezvoltarea acestui concept. „Autostrada din Irak ne-a adus 30 de milioane de dolari într-un singur an“, își motivează el decizia. Cu toate acestea, Diaconu spune că în ultima vreme tot mai multă lume îl întreabă despre casele din prefabricate.

Vezi care era averea lui Florea Diaconu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii