Cautare
, Forbes Staff

Afaceri |
|

Florăriile Magnolia: Românii alocă între 300 și 350 de lei pentru cadourile de sărbători

Consumatorii români se îndreaptă în această perioadă a anului către florile și aranjamentele florale specifice și comandă buchete și aranjamente care conțin flori roșii și albe, mai ales trandafiri, arată datele rețelei de florării Magnolia.
flori shutterstock_1027494934

 

Crăciunițele sunt vedetele sezonului, în timp ce coronițele de Crăciun se numără și ele printre cele mai populare produse comandate în această perioadă.

Potrivit datelor Magnolia, clienții finali generează cea mai mare parte a vânzărilor, circa 80-85%, dar segmentul corporate este într-o dezvoltare rapidă. Atât clienții B2C, cât și cei business preferă în această perioadă a anului pachete tematice, respectiv coșuri cadou și flori.

”Luna decembrie este, fără îndoială, o perioadă în care oamenii sunt mai generoși și mai atenți cu cei pe care-i iubesc. Sumele alocate sunt mai mari în luna decembrie, întrucât valoarea comenzilor este potențată de cadouri, respectiv coșuri cu alimente care întregesc comenzile în această perioadă. Românii alocă în această perioadă între 300 – 350 lei pentru cadourile oferite cu ocazia sărbătorilor de iarnă,  cifră care a crescut și datorită produselor adiacente (alimente, coșuri cadou, etc.) adăugate în comenzi”, declară Gabriela Mărginean, PR Manager Florăriile Magnolia.

Astfel, sumele alocate în această perioadă sunt cu 20 – 25% mai mari decât într-o lună normală, ținând cont că, în medie, bugetele alocate sunt între 250 și 280 de lei.

Pentru acest an, rețeaua de florării Magnolia anticipează o creștere de 20% a vânzărilor față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit Gabrielei Mărginean, luna decembrie generează aproximativ 9% din totalul vânzărilor din întregul an calendaristic, luând în calcul și lunile speciale, adică februarie și martie, care sunt marcate de Ziua Îndrăgostiților și Dragobete, respectiv Mărțișor și Ziua Internațională a Femeii. Cele din urmă generează circa 34% din totalul vânzărilor anuale.

Magnolia a avut o cifră de afaceri de peste 5,7 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii