FacebookTwitterLinkedIn

Flip.ro atrage prima investiție de accelerare a eMAG Ventures, de 1,5 milioane de euro și țintește poziția de lider în Europa Centrală și de Est pe piața produselor recondiționate.

Cei trei fondatori vor păstra 57,74% din acțiuni și vor dezvolta accelerat platforma în perioada următoare.

Compania a atins o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro la finalul anului trecut, iar pentru 2021 estimează o cifră de afaceri de 14 milioane de euro în 2021.

„Cu investițiile inițiale am reușit să creștem mai repede decât ne propusesem la nivel local, iar pentru a putea scala și duce business-ul la nivel internațional avem nevoie de tehnologie și know-how operațional crescut. (…) Investiția atrasă se va duce în trei direcții: dezvoltarea echipei, a produsului și internaționalizarea Flip”, au declarat fondatorii George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia.

eMAG Ventures este un program de investiții pentru companii de tehnologie care aduc inovații în produse și servicii adresate direct sau indirect clienților finali.

„(…) Avantajele specifice economiei circulare, prin care clienții pot economisi bani și contribui la protecția mediului, vor schimba rapid felul în care milioane de oameni vor cumpăra și folosi produsele, nu numai în segmentul smartphone. Flip este în poziția în care poate deveni liderul pieței de produse recondiționate în CEE în următorii trei- cinci ani”, a declarat Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.