FacebookTwitterLinkedIn

Dedeman, în prim-plan

La începutul lunii august a acestui an, Dedeman a fost protagonistul celei mai importante tranzacții de real estate din 2018 din România, după ce Forte Partners a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri The Bridge către Dedeman. Proiectul The Bridge cuprinde trei faze și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 metri pătrați. Prima faza a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM, a doua fază se află în construcție și a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger și Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire.

Cea mai mare tranzacție din București

Telekom România a anunțat, miercuri, că a fost finalizată vânzarea terenului situat în zona Floreasca din București către One United Properties, valoarea tranzacției fiind de peste 18 milioane de euro, cea mai mare tranzacție de terenuri de pe piața din București din acest an.

Terenul intravilan are o suprafață de 25.839 de metri pătrați și este compus din două loturi, de 24.786 metri pătrați şi de 1.053 metri pătrați. în plus, terenul are o deschidere de circa 120 de metri către lacul Floreasca.

Liviu Tudor a fost ales Președinte al European Property Federation

Liviu Tudor, cel mai mare proprietar de birouri din România, a fost ales președinte al EPF (European Property Federation), în cadrul întâlnirii Consilului de Conducere al EPF care a avut loc la Göteborg, Suedia.

Liviu Tudor, CEO al Genesis Property, cel care a creat o structură organizată ce reprezintă proprietarii și investitorii din domeniul imobiliar din România și pe care a afiliat-o ulterior la EPF, preia mandatul într-un moment de consolidare și extindere a UE în Europa de Sud-Est. Tudor îl succede la Președinția EPF pe John Frederiksen, fost Președinte al Federației Daneze Imobiliare.

AFI Europe Romania a achiziționat cu 23 de milioane de euro un teren de 43.000 de metri pătrați lângă AFI Park 1-5, în zona Cotroceni – AFI Cotroceni

Dezvoltatorul și investitorul imobiliar AFI Europe Romania a finalizat achiziția unui teren cu o suprafață de aproximativ 43.000 de metri pătrați, în proximitatea complexului de birouri AFI Park 1-5 și a mall-ului AFI Cotroceni, printr-o tranzacție în valoare de 23 de milioane de euro.

Futureal-Park Lake

Grupul Futureal anunță un exit în valoare de 19 milioane de euro din proiectul de retail ParkLake, dezvoltat de Sonnae Siera și Caelum Development, acesta urmând să-și concentreze atenția pe dezvoltările rezidențiale din România, prin divizia Cordia.

Futureal a participat la dezvoltarea ParkLake prin finanțarea Caelum Development, companie care deține 50% din centrul comercial. Astfel, Grupul Futureal își va concentra atenția pe piața din România pe dezvoltările rezidențiale, prin divizia Cordia, care a anunțat recent un program de investiții în valoare de 50 de milioane de euro pentru următorul an de activitate, parte din planul de afaceri pe termen lung pentru piața locală. Compania intenționează să livreze pe piața din București circa 500 de apartamente pe an, destinate segmentelor medium și medium-high.

Horia Ciorcilă și Dorel Goia au vândut Maestro Business Center

În luna iunie, fondul de investiții britanic First Property Group a cumpărat Maestro Business Center,  una dintre primele clădiri de birouri construite în Cluj după 1990, de la oamenii de afaceri Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, și Dorel Goia, care controlează Teraplast Bistrița. Valoarea tranzacției nu a fost comunicată.

Printre chiriașii Maestro Business Center se numără Steelcase, IBM, PwC, Hewlett Packard și Global Convergence.

MAS Real Estate achiziționează Militari Shopping Center

Aflat în proprietatea Atrium European Real Estate, companie deținută de un grup israelian, Militari Shopping Center și-a schimbat proprietarul, după ce a fost achiziționat de fondul de investiții sud-african MAS Real Estate. Valoarea tranzacției a fost de 95 de milioane de euro. De asemenea, Fondul de investiții sud-african MAS Real Estate, care operează pe piața românească printr-un parteneriat cu Prime Kapital, a mai preluat mall-ul Atrium din Arad, după o tranzacție de circa 40 de milioane de euro.

Cea mai mare tranzactie de industrial a fost vanzarea CTP Cluj catre WDP

Dezvoltatorul belgian de proiecte industriale și de logistică WdP, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală, a achiziționat parcul logistic CTPark Cluj I de la CTP Group, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A din România.

Citește și #Flashback 2018: Industrie