Cautare
, Staff

Tech |
|

Flanco a avut vânzări de 369 mil. lei în primul semestru, în creștere cu 12%

Retailerul de electro-IT Flanco a încheiat primul semestru al anului cu vânzări în valoare de 369 milioane lei, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului precedent.
flanco

“În ianuarie am finalizat procesul de restructurare, care pentru noi a însemnat închiderea magazinelor cu performanțe slabe, în special din unele mall-uri. Am făcut astfel loc unui proces de dezvoltare sănătoasă a rețelei, pe care l-am început anul trecut și pe care îl vom continua cu consecvență”, spune Dragoș Sîrbu, CEO Flanco Retail.

Retailerul deține în prezent o rețea de 124 de magazine, dintre care cinci nou deschise în primul semestru și șase reamenajate sau relocate, iar până la finalul anului rețeaua de magazine va depăși 132 de puncte de lucru. În această perioadă, Flanco s-a concentrat pe extinderea prezenței la nivel național, cu accent pe orașele medii și mici și pe consolidarea prezenței în orașele cu cerere ridicată (București, Iași, Suceava).

“Un bun exemplu este Iași, unde am înlocuit punctul de vânzare dintr-un mare centru comercial cu două magazine, unul de tip box, amplasat într-un parc de retail, și un altul stradal, cu rezultate foarte bune”, adaugă CEO-ul Flanco.

Vânzările online își continuă tendința ascendentă, însă creșterile sunt vizibile la comenzile și tranzacțiile de pe mobil, care le-au depășit pentru prima oară pe cele realizate de pe desktop. A crescut, de asemenea, ponderea cumpărăturilor prin intermediul diverselor soluții de finanțare oferite de Flanco clienților săi.

“Eficientizarea a fost obiectivul vedetă în toate departamentele și proiectele noastre. Am adus o serie de îmbunătățiri magazinului online flanco.ro, astfel încât să optimizăm versiunea acestuia destinată dispozitivelor mobile, ce au o pondere tot mai mare în trafic. În plus, am adăugat opțiunea de urmărire a comenzii, astfel încât clienții să poată verifica în orice moment situația livrării produselor comandate. Iar pentru cei mai nerăbdători dintre aceștia, oferim în continuare serviciul de rezervare online a produsului, cu ridicare în aceeași zi din magazin”, spune CEO-ul Flanco.

În prima parte a anului, veniturile angajaților din rețeaua de magazine au crescut cu 15%. Întreaga echipă de management și liderii de echipe din sediul central, precum și 1 din 5 mangeri de magazine au finalizat un program de training de eficiență personală și profesională.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii