
“Rezultatele obținute confirmă faptul că modelul nostru de business și strategia de poziționare alese sunt oportune și ne diferențiază pe o piață în care eroziunea prețurilor și strategia «copy-paste» au fost singurele metode de stimulare a vânzărilor din ultimii ani”, a adăugat Violeta Luca, CEO Flanco.
Astfel, Flanco devine al doilea cel mai important retailer offline din România, urcând o poziție în topul celor mai mari jucători din industrie.
Piața de electroIT din România a crescut cu 5% comparativ cu 2011, în vreme ce piața vest-europeană a înregistrat un avans de numai 0,2%. Pentru piaţa autohtonă, aceastămajorare a fost susținută de vânzările de produse IT (laptop, notebook, tablete) – în creștere cu 7% comparativ cu anul precedent și de telefoanele mobile – care au înregistrat un avans de 15%. Segmentul de electronice, respectiv televizoare, sisteme audio și camere foto-video a înregistrat o creștere de 5%. Electrocasnicele mari și mici s-au menținut la nivelul anului 2011.
Totuşi în ceea ce priveşte nivelul investiţiilor pe care românii le fac în produse electroIT, acestea sunt, în medie, de 70 de euro pe an, spre deosebire de Germania, unde consumul se ridică la peste 600 de euro pe cap de locuitor sau Grecia unde consumul este de 160 de euro pe an.
Violeta Luca, CEO Flanco, a anunţat şi estimările pe 2013, potrivit cărora cifra de afaceri va ajunge la 157 de milioane de euro, iar cota de piaţă va atinge 14%. Mai mult, Flanco are în plan să mai deschidă încă cinci magazine, dintre care unul în Bucureşti, în cartierul Floreasca, şi unul la AFI Ploieşti.
Flanco are, în prezent, o reţea naţională de 78 de magazine şi o echipă de peste 900 de oameni, iar compania a înregistrat în 2012 o rentabilitate a vânzării pe metru pătrat de peste 3.200 de euro.